FAQ

De kaars

De kaars werd handgemaakt in België, meer specifiek in West-Vlaanderen

We kunnen 50 branduren garanderen, en dit kan zelfs langer zijn, afhankelijk van waar en hoe lang je de kaars per keer laat branden.

Het is aangeraden om de 1ste keer dat je de kaars aansteekt, deze minimaal 1,5 tot 2u te laten branden om een volledige smeltband te verkrijgen.

De kaars is gemaakt van hoogwaardige paraffine

De kaars is niet BIO omdat de koolstof voetafdruk ons niet zo voordelig leek en dan zou ze ook veel duurder uitkomen.

Dit verwijst naar de 3 redenen waarom wij een kaars aansteken: om iemand te vieren die kanker overwonnen heeft, om iemand moed te geven die tegen de ziekte aan het vechten is of om iemand te gedenken die aan kanker overleden is.

Als je onze kaars vergelijkt met andere kaarsen die handgemaakt zijn in België, die minstens 50 uren branden en drie wieken hebben, dan zal je merken dat 35 euro eigenlijk relatief goedkoop is voor zo een kaars. Het is wel degelijk een decoratie element dat hopelijk goed zal passen in jouw interieur. Graag benadrukken we dat 100% van deze 35 euro naar Stichting tegen Kanker gaat.

Je kan de kaars voor jezelf houden en ze ook personaliseren dankzij een stickertje die zich in de verpakking bevindt. Je kan ze ook als geschenk aanbieden aan iemand die jou dierbaar is. In de verpakking vind je ook een leaflet die aangeeft hoe je vanuit jouw huiskamer onze nationale kaarsenceremonie, die wij op 21 december zullen organiseren, kan meevolgen.

Stichting tegen Kanker & Levensloop

Stichting tegen Kanker is de enige organisatie in België die zich op nationaal niveau inzet in de strijd tegen Kanker. De visie van Stichting tegen Kanker is om samen hoop om te zetten in overwinning.

  • – Hoop dat elke patiënt de meest effectieve behandeling krijgt
  • – Hoop dat iedereen van de best mogelijke levenskwaliteit kan genieten tijdens en na kanker
  • – Hoop dat in de toekomst we een wereld hebben waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is

Het omzetten van hoop naar overwinning, gebeurt aan de hand van 3 missies
(1) Financieren van wetenschappelijk onderzoek
(2) Preventie
(3) Ondersteuning & begeleiding van patiënten en naasten zowel tijdens als na kanker

Levensloop is de nationale solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker. Dankzij de vele vrijwilligers van Levensloop vertalen we de nationale boodschappen van Stichting tegen Kanker naar een lokaal niveau. Het is lokaal dat Levensloop een verschil maakt door de Vechters te verenigen, activiteiten te organiseren en lokale besturen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Neem een kijkje op levensloop.be om meer te weten over Levensloop in uw streek.

100% van de 35 euro gaat naar Stichting tegen Kanker voor de vervulling van haar drie missies (Financieren van kankeronderzoek, preventie en steun aan patiënten en naasten).

Neen, Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker zijn niet dezelfde organisaties. Beide zetten zich in in de strijd tegen Kanker. Stichting tegen Kanker is echter een nationale organisatie, actief over heel België, waarbij Kom op een Vlaamse organisatie is en dus louter actief in Vlaanderen.
Ook liggen de klemtonen per organisatie iets anders. Zo richt Stichting tegen Kanker zich voornamelijk op wetenschappelijk onderzoek en wordt 2/3de van alle opgehaalde fondsen hierin geïnvesteerd.
Stichting tegen Kanker steunt ook enorm het “fundamenteel” wetenschappelijk onderzoek dat in onze universiteiten plaatsvindt. Naast het FWO, zijn wij de tweede grootste financierder van wetenschappelijk fundamenteel onderzoek?

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Contact

Inloggen

Wachtwoord vergeten?