Over ons

Stichting tegen Kanker

Stichting tegen Kanker is een van de grote actoren op het vlak van kankerbestrijding in België. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs financieren we wetenschappelijk kankeronderzoek, bieden wij steun aan mensen met kanker en hun naasten en voeren we preventiecampagnes uit.

We zien er heel strikt op toe dat de middelen die we ontvangen maximaal ingezet worden in de strijd tegen kanker: Ongeveer 60% gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek. Zowat 30% wordt besteed aan preventie, informatieverstrekking en steun aan patiënten en hun naasten om de levenskwaliteit te verhogen. 10% gaat naar fondsenwerving en administratie, noodzakelijk om financiële middelen te verwerven.

Stichting tegen Kanker is actief lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving, dat garant staat voor een transparante en ethische fondsenwerving. U vindt ons ook op donorinfo.be, de onafhankelijke online gids voor transparantie van goede doelen in België. Ga naar kanker.be voor meer info of lees ons jaarverslag voor gedetailleerde info en cijfers.

Levensloop

Levensloop is de nationale solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker. Dankzij de vele vrijwilligers van Levensloop vertalen we de nationale boodschappen van Stichting tegen Kanker naar een lokaal niveau. Het is lokaal dat Levensloop een verschil maakt door de Vechters te verenigen, activiteiten te organiseren en lokale besturen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. 

Neem een kijkje op levensloop.be om meer te weten over Levensloop in jouw streek.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Inloggen

Wachtwoord vergeten?